Във връзка с  извършване на строително-ремонтни дейности от Водоснабдяване и

...
Във връзка с  извършване на строително-ремонтни дейности от Водоснабдяване и
Коментари Харесай

Засилен е контролът на качеството на водата в Стара Загора

Във връзка с  извършване на строително-ремонтни действия от „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Стара Загора по водоснабдителната мрежа на територията на града, ви осведомяваме:

РЗИ – Стара Загора продължава да прави засилен надзорен мониторинг „ при крана на потребителя “ на територията на град Стара Загора.

На 08.10.2022 година чиновници на РЗИ – Стара Загора направиха изключително пробонабиране от 9 пункта, ситуирани в четири разнообразни зони за водоснабдяване в града. Резултатите от направения разбор не демонстрираха отклонения от условията за качество, според Наредба № 9 от 16 март 2001 година за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели, (ДВ. бр.30/2001 година изм. и доп. Дъждовни води. бр.6/16.01.2018 г.).

РЗИ – Стара Загора ще продължи да реализира засилен надзор на качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели в град Стара Загора, като прави взимане на проби от чешми на консуматори, според условията на Наредба № 9.

Информираме ви, че през миналата седмица от 03.10.2022 година до 09.10.2022 година в област Стара Загора няма записана нараснала заболяемост от чревни инфекции, свързани с консумация на питейна вода. За интервала са регистрирани два евентуални случая на Вирусен хепатит, един за гр. Стара Загора и един за с. Горно Ботево, община Стара Загора и един доказан случай на Ентероколит с извършител Клостридиум дефициле в гр. Стара Загора.

В РЗИ – Стара Загора няма постъпила информация от общопрактикуващи лекари за регистрирани случаи на чревни инфекции на лица от пациентските им листи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР